Dating Profiel

Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedIn

handen op toetsenbord en uit scherm tijdens dating profiel schrijven

Hoe schrijf ik een goed dating profiel?

Een dating profiel schrijven blijkt in de praktijk voor veel singles niet zo makkelijk als je in eerste instantie zou denken. Het gevolg van een slecht doordacht profiel kan zijn, dat je weinig of helemaal geen reacties krijgt waardoor je minder vertrouwen in het online daten krijgt.

Online daten bevindt zich nog steeds in een opgaande lijn in Nederland. Uit cijfers van het CBS blijkt dat 13% van de nu samenwonende stellen elkaar via online daten hebben leren kennen. Veel van de ca. 2,7 miljoen singles in Nederland heeft zich ingeschreven bij een of meerdere datingsites.

Er is dus voor jou genoeg kans op een mooie date middels online daten. Het is raadzaam je in te schrijven bij een grote datingsite want de kans op een leuke date is dan ook groter.

Profielfoto

Je begint met een profielfoto die het best door een professionele fotograaf is gemaakt. Je wilt er immers aantrekkelijk uitzien voor de andere kant.

Het moet een foto zijn van alleen je gezicht met een neutrale uitdrukking. Kijk niet in de lens, maar focus je als het ware op een interessant object naast de camera. Dat is uitnodigend.

Dating Profitekening met stelletje dat na schrijven dating profiel elkaar ontmoetel Tips

  • Uit onderzoek blijkt dat gebruik van typische sms- en whatsapp afkortingen geen goede keus is voor een eerste contact. Gebruik die dus niet. Maak ook geen spelfouten in je tekst, dit komt slordig over en getuigt van weinig echte interesse. Gebruik ook geen versiertaal, zoals “stuk”, “knap ding”, “sexy” e.d., want het is pas je eerste contact en je kent hem/haar nog niet eens.
  • Je eerste zinnen van je profiel kunnen wel eens bepalend zijn of de andere kant doorleest of niet. Naast je foto moeten deze openingszinnen eveneens uitnodigend zijn. Geen zinnen waarvan er dertien in een dozijn zijn. Verzin iets pakkends en begin met een originele welkoms groet, of gewoon standaard: “Hallo”, of “Goede morgen”, of “Beste”, gevolgd door zijn/haar voornaam.
  • Laat ook duidelijk blijken dat je zijn/haar profiel hebt gelezen. Dat geeft direct vertrouwen in de serieusheid van je date. Laat blijken dat jullie een of meerdere gemeenschappelijke interesses hebben.
  • Blijf 100% eerlijk en consequent. Doe wat je zegt en omgekeerd. Blijf altijd jezelf. Val niet in de valkuil je beter voor te doen dan wie je bent. Blijf jezelf vooral bij het eerste contact. Daar wordt de basis gelegd voor al of niet meerdere contacten.
  • Denk ook goed na over je nickname. Als je man bent gebruik dan een creatieve naam, rekening houdend met het feit dat vrouwen romantiek en liefde aanspreekt. Maar overdrijf niet. Kom niet over als een man die vanuit hulpeloosheid op zoek is naar een partner. Neem dus de tijd voor een goede nickname.
  • Op de meeste datingsites moet je iets over jezelf vertellen. Ook hier weer: straal eerlijkheid en vertrouwen uit. Blijf jezelf. Als je je in je profiel anders voordoet dan bij de eerste date, val je door de mand en is het verloren. Of je moet cum laude op de toneelschool afgestudeerd zijn. Dan gaat het fout na wat meerdere ontmoetingen. Juist bij de eerste ontmoetingen wordt er uiterst met gevoel waargenomen. Vertel in je profiel iets over jezelf, maar kleed je tekst zo in dat er iets te vragen overblijft. Het moet nieuwsgierigheid opwekken. Je kunt bijvoorbeeld schrijven niet wát voor je werk je doet, maar wel wat je werk met jóu doet en hoeveel voldoening je er aan ontleend. Dat wekt nieuwsgierigheid over wat voor werk je dan wel doet.
  • Beschrijf in je tekst welke passies je hebt. Als je bijvoorbeeld graag in de natuur vertoeft dan kun je schrijven dat je het mooie van de natuur waardeert en dat je die waardering graag in gezelschap van een leuke man/vrouw wilt delen.
  • Maak geen lijstjes met opsommingen, maar omschrijf je passies, hobby’s en bezigheden op een aansprekende manier. Omschrijf wat die bezigheden met je doen. Wek interesse en belangstelling. Denk dus goed na over pakkende zinnen.
  • Naast je profielfoto is het raadzaam ook een foto te plaatsen waar je helemaal op staat. Geen gebogen hoofd maar fier van gestalte. Met kleding die je normaal ook draagt in je dagelijkse leven.
  • Als je een hobby hebt waarin je je goed kunt uitleven, plaats dan ook een foto waar je met die hobby gepassioneerd bezig bent.

Je profieltekst met je foto’s zijn het visitekaartje waar je het in eerste instantie mee moet doen. Als je echt iets van je dating profiel hebt weten te maken, moet je niet verwonderd zijn dat je misschien wel wekelijks een leuke date kunt hebben. Mannen kunnen ook bij dit online daten artikel baat hebben.

Vind je van jezelf dat je te weinig zelfvertrouwen hebt om met online daten te beginnen dan kun je het beste eerst dit artikel over zelfvertrouwen lezen.

Dat is het grote voordeel van online daten met een goed dating profiel: jij bepaalt uiteindelijk zelf wanneer en met wie je een date hebt.

Veel succes.

Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedIn

James

Als auteur en internetmarketeer schrijf ik op datingenerotiek.nl artikelen, die mensen helpen en inspireren. De nadruk ligt op adviezen, tips en kennis van experts in de vorm van o.a. e-books, cursussen en workshops. Doe jezelf voordeel met de inhoud van deze site.

More Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *